Скільки заробляли відомі ресторани Києва під час пандемії та війни
Пандемія, повномасштабне вторгнення Росії, відключення світла, дефіцит кадрів — ресторанний бізнес в Україні за останні п’ять років опинився під потужним тиском. Журналісти «Слово і діло» проаналізували, як це вплинуло на фінансові показники шести популярних ресторанів Києва.

Зокрема, ресторан Євгена Клопотенка та Інни Поперешнюк «100 років тому вперед» після нульового фінрезультату у 2020-му зумів наростити виторг до 14,9 млн грн у 2023 році та вийти на прибуток 1,8 млн. У 2024-му виторг трохи знизився, але прибуток залишився на рівні 1 млн грн.
Заклад Under Wonder попри відносну стабільність, зберігає скромні прибутки: у 2024 році — лише 40 тис. грн при виторгу 5,6 млн. Виторг упав удвічі порівняно з 2021 роком.
Мережа ресторанів кримськотатарської кухні Musafir демонструє стабільне зростання: виторг зріс із 1,9 млн у 2020 році до 23,8 млн у 2024-му, а прибуток — з нульового у 2020-2021 роках до 2,6 млн грн у 2024-му.
Milk Bar після різкого падіння у 2021–2022 роках почав поступово відновлюватися, однак до рівня 2020 року (19,9 млн виторгу) ще не дотягує — у 2024-му лише 2,5 млн виторгу і 0,5 млн прибутку.
Honey — один із найбільш успішних прикладів. Заклад не припиняв генерувати прибуток протягом усіх п’яти років, а у 2024-му показав рекордний виторг — 55,5 млн грн і 2,4 млн прибутку.
Ресторан «Маяк» демонструє протилежну динаміку: після 26,4 млн грн виторгу у 2020-му — багаторічне падіння. У 2024 році виторг становив 8,9 млн, прибуток — 40 тис. грн.